Hádzanári P. Bystrice sú bližšie k zisku titulu

13.05.2023 Celý región

Považská Bystrica 13. mája (TASR) - Hádzanári MŠK Považská Bystrica sú jedno víťazstvo od zisku titulu v Niké Handball extralige. V treťom finálovom dueli vyhrali v sobotu na domácej palubovke nad Tatranom Prešov 29:28 a v sérii sa ujali vedenia 2:1. O svojom historicky štvrtom prvenstve v najvyššej súťaži môžu rozhodnúť už v stredu vo štvrtom finálovom stretnutí na pôde Tatrana (18.00 h).

Považania vyhrali základnú časť súťaže a v sobotu aj druhýkrát vo finále využili výhodu domáceho prostredia. Tatran síce viedol prakticky počas celého zápasu, no dramatická koncovka vyznela pre MŠK. Domáci pred 1400 divákmi prehrávali aj o päť gólov, prvýkrát sa tešili z vedenia až necelých päť minút pred koncom (27:26) a tesný náskok si udržali do konca. Finále sa hrá na tri víťazné duely, šampión a držiteľ trofeje Antona Frola bude známy najneskôr 20. mája.

finále play off NHE 2022/2023 (na tri víťazstvá):

tretí zápas:

MŠK Považská Bystrica - Tatran Prešov 29:28 (14:16)
Najviac gólov: Ďuriš 7, Sloboda 7/2, Briatka 5/1 - Fenár 7, Ivanovič 6, Rábek 6/1. Rozhodovali: Budzák, Záhradník, vylúčenia: 6:?5, ČK: 55. Garcia Lopez (Tatran), 7m hody: 4/3 - 1/1, 1400 divákov
/stav série: 2:1/


Hlasy po zápase /zdroj: slovakhandball.sk/:

Václav Straka, tréner MŠK: "Na adresu mojich hráčov môžem povedať, že sú to majstri. Neuveriteľné, čo dnes nechali na ihrisku. Hrali sme výborne, ale stále sme boli o krok pozadu. Doťahovali sme sa, vylúčenia nás však stáli veľa síl. Laco Kovačin si nechal dôležité zákroky na záver. Napokon sme to ustáli aj s podporou divákov, niečo neskutočné. Doslova ako z hollywoodskeho filmu."

Marek Gernát, tréner Tatrana: "V prvom polčase sme hrali výborne a mali sme ho vyhrať o šesť - sedem gólov. Tam sa to zlomilo. V závere sme nevytvárali tlak na súpera, hrali sme alibisticky a súper nám bral lopty."

ďalší program:

štvrtý zápas:

streda 17. mája: 18.00 h Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica

prípadný piaty zápas:

sobota 20. mája: 18.00 h MŠK Považská Bystrica - Tatran Prešov
 

Vyberte región